• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

3. vinogradniški pohod

4"Od zdaj naprej bom pa tud jaz začel na pohode hodit" - je bil iskreno izrečen stavek udeleženca na vinogradniškem pohodu, na katerem je bil prisoten prvič. Dan državnosti je združil več kot sto trideset vinogradnikov in simpatizerjev društva na tretjem pohodu po naših vinskih goricah. V prazničnem jutru pred pričetkom pohoda sta nas pozdravila predsednik društva Rudi Bec in 15. cvičkova princesa   Andreja Simeonov, vodnica pohoda pa je na kratko predstavila potek poti.

Več ...

 

Vabilo na 3. pohod

VINOGRADNIKI__POHOD_3-page-001zgibanka_2013_POHOD-page-001zgibanka_2013_POHOD-page-002

 

Strokovna ekskurzija 2013

FOTOREPORTAŽA


13

Več ...

 

41. teden cvička

teden_cvika

S povorko članov dolenjskih vinogradniških društev skozi novomeško Qlandio se je začel 3. in 4. maja 2013, 41. Teden cvička. Dogajanje se je nato preselilo h kmetijski šoli na Bajnofu, kjer sta predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Jože Žura in novomeški župan Alojzij Muhič okronala novega kralja cvička Roberta Jarkoviča iz društva vinogradnikov Podbočje.

Krono je moral predati Franc Tomše z Globočic pri Krški vasi, od svoje krone se je poslovila še cvičkova princesa Tjaša Metelko, saj je v soboto zvečer bila izbrana njena naslednica, Andreja Simeonov, iz sosednjega društva Malkovec.

Več ...

 

Čistilna akcija in DV Šentjanž

3Aprila 2013 je potekala čistilna akcija v Šentjanžu. Tudi vinogradniki smo dobili svojo traso, ki naj bi jo očistili. Za akcijo smo določili 11. april, to je bil četrtek popoldan.

Ob 16:30 se nas je zbralo, od 180 članov DVŠ, pet vinogradnikov, dobili smo vreče za smeti in se odpravili pobirat smeti po naši določeni trasi. V Breškem se nam je pridružila še naša članica. Nadaljevali smo s pobiranjem smeti. Ugotovili smo, da je bilo največ "piksn" od piva vrženih čisto za cesto in tudi več metrov stran. Nabrali smo 7 velikih vreč smeti.

Več ...