• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Zelena dela v vinogradu

Na zadnjem upravnem odboru Društva vinogradnikov smo si zadali kar nekaj nalog, katere skušamo izvesti v dogovorjenih terminih. Želeli smo imeti predavanje o zelenih delih, žal je predavatelj g. Simončič zaradi bolezni odpovedal, zato smo si svoja znanja podelili kar med seboj. Stane Erman in Branko Keber sta vodila pogovor o zelenih delih in ga tudi praktično prikazala, vinogradniki pa so pohvalno sprejeli njuno razmišljanje.

Ta večer se je predstavilo društvu tudi podjetje Syngenta, ki je s strokovno razlago o škropivih znova poučilo vse, ki menijo, da tovrstnega znanja ni nikoli preveč.

Na koncu smo se ob cvičku in dobri malici podjetja Syingenta, ki jo je pripravila gostilna Repovž, zadovoljni razšli.

Renata Kuhar

 

10. Ostrovrharjev pohod

ostrovrharji1

 

 

 

Vabilo na

10. pohod po »Ostrovrharjevi vinski poti«

 

Vinogradniki Ostrovrharjevih goric v Zagradu bomo organizirali 10. jubilejni tradicionalni »Pohod po Ostrovrharjevi vinski poti«.

 

Ob tem našem jubileju smo se odločili, da pohodno pot podaljšamo in s tem vključimo v našo ponudbo pohodnike, ki bi želeli spoznati širše območje južnega dela kumskega hribovja.

Več ...

 

Čistilna akcija

127. marca je bil dan, ki smo ga določili vinogradniki za čistilno akcijo. Zbrali smo se na avtobusni postaji, si razdelili traso in vzeli vreče za smeti. Letos smo imeli več sreče. Čistilne akcije se je udeležilo 11 vinogradnikov. Razveseljivo, ker so bilo med nami kar štirje mladi vinogradniki. Zelo pohvalno.
Po trasi smo opazili kar velik napredek pri odnosu do narave. Pa vendar je na kraju akcije bilo polnih pet vreč smeti. Za spremembo od lani je bilo "piksn" le nekaj, za vzorec (lansko leto najmanj 2 vreči), več pa je bilo starih loncev, folije starih vreč  . . .

Več ...

 

Izlet na primorsko

IMG_2352Za šentjanške vinogradnike je bil 10. maj "dan za bogove", saj nas je v sončnem jutru, ki smo jih bili v maju bolj malo deležni, pričakal avtobus, da nas skupaj popelje na nepozaben strokovni izlet na Kras. Tako nekako je bilo obljubljeno v uvodnem pozdravu. Skupina, ki je bila zadolžena za izvedbo strokovnega potovanja, je v svoje delo vložila precej truda, iznajdljivosti, poznanstev in znanja, ob enem pa se je zelo dobro zavedala, da je le primerna cena najboljše zagotovilo za zadostno število udeležencev.

Primorska, oziroma sam Kras je že iz povabila obljubljala veliko.

Več ...

 

Občni zbor Društva vinogradnikov

hram_DVV soboto, 15. marca 2014 je potekal občni zbor DV Šentjanž. Pred uradnim delom občnega zbora smo nekaj časa namenili predavanju na temo vinska zakonodaja ga. Veronike Plut, ki nam je podala veliko novih informacij, ki bodo nam vinogradnikom še kako koristile.

Sledil je uradni del, ki je društvu prineslo nekaj sprememb. Po uspešnih poročilih društva, tako finančnega kot poslovnega, je prišlo do izglasovanja nove predsednice Renate Kuhar, za katero upamo, da bo s svojo marljivostjo novi naziv tudi upravičila. Predstavila nam je plan dela, ki zopet vsebuje veliko dejavnosti in obveznosti vinogradnikov.

Več ...