• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Pobiranje vzorcev vin 2014

Vabilo_vzorci
 

Grajska rezatev 2015

7Potem ko je razmeroma mila zima omogočila vinogradnikom, da so mnogi že porezali svoje trte, smo se tudi na Gradu Sevnica v grajskem vinogradu lotili prvega letošnjega vinogradniškega opravila - rezatve grajskih trt modre frankinje. V organizaciji KŠTM Sevnica je tako po godu sv. Vincenca, ki goduje 22. prosinca, ko se po starih običajih lahko začnejo opravila v vinogradu, v nedeljo, 25. prosinca, potekala že 7. tradicionalna grajska rezatev.

Več ...

 

Važno obvestilo!

Vsem članom DV in njihovim prijateljem, ki imajo vinograde!

 

Na seji ZDVD nas je inšpektor, ki je tudi predsednik enega izmed društev, pozval k resnosti zahteve o prijavi pridelka grozdja in vpisa v register. Kontrole bodo vse pogostejše, ker po podatkih, ki jih ima inšpektorat na voljo, ni prijavljenih niti polovico zahtevanih površin.

Več ...

 

Čestitka

cestitka_2015
 

Martinovanje 2014

11Koncert skupine Un 's Trboul v Šentjanžu na veselem Martinovanju

 

V petek, 21. novembra, so se imeli vsi, ki so si vzeli čas in verjeli v organizatorja, prav lepo. Društvo vinogradnikov Šentjanž je organiziralo Martinovanje s koncertom skupine Un 's Trboul, ki je dodobra razgrela dlani obiskovalcev, ki so napolnili dvorano.

Skupina, ki šteje 10 članov prav letos praznuje 10-letnico delovanja. Njen umetniški vodja Marjan Knez, ki ponosno nosi v sebi korenine dolenjskih krajev, je z veseljem sodeloval pri oblikovanju programa, katerega je povezovala naša krajanka Tjaša Repše.

Več ...