• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Martinovanje

vabilo_na_martinovanje.jpg
 

Blagoslov mošta 2014

NA ZAHVALNO NEDELJO POTOMKA Z LENTA «PODARILA SVOJE PRVE OTROČKE»

 


1

Običaje je pohvalno in vredno ohranjati, zato tudi tokrat zahvalna nedelja ni minila brez blagoslova mošta v vino, ki ga je opravil župnik Janez Cevec. Poleg tega nas je čakalo še eno prijetno opravilo, ki smo ga prihranili za današnji dan, in sicer trgatev potomke najstarejše trte na svetu. Letos je dokazala, kako dobro zna varovati svoj prve «otročičke» pred vremenskimi tegobami in nam namenila kar tri zdrave grozde, ki smo jih simbolično porazdelili med krajane, da bi tudi oni začutili energijo vinske trte.

Več ...

 

Postavitev klopotca pri Špolarju

Zven klopotca DV Šentjanž se že razlega po vinorodnem območju Apnenika pri Šentrupertu


1Društvo vinogradnikov Šentjanž je postavilo zadnji petek v letošnjem avgustu društveni klopotec, ki ga je šentjanškemu društvu vinogradnikov podarila Ruša Kotnik z Breškega pri Šentjanžu, že tretje leto zapored pri članu društva, ki je prejel na letošnjem Tednu cvička, ki se je odvijal v Kostanjevici na Krki, najvišjo oceno med člani društva.

Več ...

 

Trgatev v društvenem vinogradu

1Deževni ponedeljek, 22. september 2014. Nič drugačen od številnih dni, ki jih je radodarno delilo letošnje poletje. Upali smo, da nam bo vsaj jesen bolj naklonjena, a prvi dnevi še niso bili kdo ve kako obetavni. Grozdje na naših trtah je vse bolj kazalo svojo predajo. Kljub skrbni negi Igorja, Staneta, Boštjana in zagotovo še koga, se je bilo potrebno odločiti za zgodnejšo trgatev. Večer, ki je odvrnil marsikaterega botra od prisotnosti na trgatvi pa se je kljub vsemu spremenil v prav prijetno druženje. Stane in Boštjan sta znova izmerila sladkor vsake trte. Osuplive so razlike med posameznimi letniki, ki bodo v prihodnjih letih zanimiv podatek, če se bomo še kdaj čudili takšni letini. Zares dobra startna ideja, ki že marsikaj pove.

Več ...

 

Sejem AGRA

DSC06613Torek, 26.avgust je bil že dolgo rezerviran datum za obisk sejma našega društva. Nad pričakovanji smo napolnili avtobus in se odpeljali v Štajersko deželo.Pred časom smo se udeležili predavanj, ki ga je organizirala KGZ Novo mesto in si z izpolnjenimi pogoji, ki jih je zahteval ukrep 111, prislužili brezplačen avtobus in dve degustaciji v izbranih vinskih kleteh.

Več ...