• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Postavitev klopotca

vabilo_klopotec_2014
 

4. vinogradniški pohod

1Junaki dneva državnosti – udeleženci vinogradniškega pohoda

V prazničnem jutru na dan državnosti je bilo vreme takšno, da so ga verjetno mnogi izkoristili za to, da so se po jutranji kavici prestavili v dnevno sobo in uživali brezskrbno brezdelje. Številne napovedane prireditve so bile odpovedane, le šentjanški vinogradniki nismo želeli razočarati skrbnih gostiteljev, ki so se že nekaj časa pripravljali, da nas znova sprejmejo v goste.

Več ...

 

Vinogradniški pohod 2014

VINOGRADNIKI__POHOD_1

 

Več ...

 

Zelena dela v vinogradu

1

Zelena dela v vinogradu ob koncu cvetenja grozdja

 

Na kresni večer smo se člani društva zbrali v našem društvenem vinogradu, kjer smo ob zanimivem predavanju direktorja KZ Novo mesto, Jožeta Simončiča, izvedeli marsikaj novega o negi trte po cvetenju. Predavatelj Simončič je poudaril pomen zalistnikov, prezračenosti, listne mase ter dozorelosti rozg. Številna vprašanja članov so le potrjevala, da je potrebno kljub izkušenosti vinogradnikov vedno znova obnavljati znanje.

Več ...

 

10. Ostrovrharjev pohod v Zagradu

1Med vsem tem dogajanjem pa so se člani našega društva iz Zagrada že intenzivno pripravljali na praznovanje 10-letnice njihove pohodniške poti imenovane " Od zidance do zidance". Odlična organizacija, udeležba in vzdušje, ki ni trajalo samo en dan... Samo čudili smo se lahko številnim, ki so vsak na svoj način pripomogli k lepšemu praznovanju. Seveda so k temu pripomogli tudi naši društveni pevci, predvsem pa član drušva  Janez Kmetič, ki je bil gonilna sila dogajanja.

Več ...