• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Prva trgatev v društvenem vinogradu

dv5Nedolgo tega je odkar smo zasadili svoj prvi društveni vinograd, nato je sledila rezatev, sedaj pa je bila na vrsti še trgatev. Tako smo se botri trt zbrali v sredo, 26. 9. 2012, da porežemo naše sladke, prve »malčke«, ki nam jih je podarila narava. Ker imamo veliko različnih trt, jih je bilo potrebno popisati, da bomo imeli zabeležen pridelek tudi v pisni obliki, manjkalo pa ni niti strokovno oko, ki je izmerilo sladkobo grozdja.

Več ...

 

Grajska trgatev 2012

GT1Botri grajskih trt, poleg smo bili tudi člani našega društva vinogradnikov, smo v nedeljo, 23. septembra, potrgali grozdje iz 500 trt modre frankinje. Potrgano grozdje je bilo zdravo in čvrsto, skupaj pa se ga je nabralo več kot eno tono, vsaj tako pravijo. Grozdje obeta odličen pridelek, ki ga bo mogoče pokusiti že ob rezatvi v januarju 2013.

Več ...

 

2. Festival modre frankinje

mf8Člani Društva vinogradnikov Šentjanž imamo kakovostna vina, ki jih z raznimi predavanji o negi vin in pridelavi grozdja tudi izboljšujemo, izjema pa ni niti sorta modra frankinja. Tako je društvo s svojimi vzorci tudi letos sodelovalo na 2. Festivalu modre frankinje, ki se je odvijal na gradu Sevnica,

Več ...

 

BUČARIADA in VINOGRADNIKI

bu3V okviru že tradicionalne Bučariade v Šentjanžu se je v letošnjem letu v izdelavo aranžmajev vključilo tudi naše društvo. Nekaj članov je staknilo glave skupaj, prinesilo buče, takšne in drugačne, in tako je nastal prečudovit detajl našega društvenega vinograda. Ker smo le vsi vinogradniki, je bilo prav, da je bil motiv povezan tudi z našim delovanjem.

Več ...

 

Predavanje

PREDAVANJE - PRED TRGATVIJO

IMG_7094

Več ...