• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Cvičkarija v Kostanjevici

1Le malo časa je bilo za oddih, saj smo se še v istem tednu skupaj s Malkovškimi vinogradniki z avtobusom udeležili Cvičkarije v Kostanjevici.

Nepozabna povorka z več kot tisoč udeleženci, duša kraja na otoku, ki je prireditvi dajala poseben čar, vzdušje ob srečanju s starimi prijatelji in znanci, vse skupaj še vedno ogreje spomin na doživete dneve. Organizatorji in domačini so storili vse, da smo se počutili kot doma. Seveda pa smo Šentjanžani s ponosom prišli v Kostanjevico tudi v nedeljo, ko smo prejeli veliko število medalj za naša vina in se tako znova uvrstili med najboljša društva na Dolenjskem.

Renata Kuhar

Več ...

 

Zelena dela v vinogradu

Na zadnjem upravnem odboru Društva vinogradnikov smo si zadali kar nekaj nalog, katere skušamo izvesti v dogovorjenih terminih. Želeli smo imeti predavanje o zelenih delih, žal je predavatelj g. Simončič zaradi bolezni odpovedal, zato smo si svoja znanja podelili kar med seboj. Stane Erman in Branko Keber sta vodila pogovor o zelenih delih in ga tudi praktično prikazala, vinogradniki pa so pohvalno sprejeli njuno razmišljanje.

Ta večer se je predstavilo društvu tudi podjetje Syngenta, ki je s strokovno razlago o škropivih znova poučilo vse, ki menijo, da tovrstnega znanja ni nikoli preveč.

Na koncu smo se ob cvičku in dobri malici podjetja Syingenta, ki jo je pripravila gostilna Repovž, zadovoljni razšli.

Renata Kuhar

 

Izlet na primorsko

IMG_2352Za šentjanške vinogradnike je bil 10. maj "dan za bogove", saj nas je v sončnem jutru, ki smo jih bili v maju bolj malo deležni, pričakal avtobus, da nas skupaj popelje na nepozaben strokovni izlet na Kras. Tako nekako je bilo obljubljeno v uvodnem pozdravu. Skupina, ki je bila zadolžena za izvedbo strokovnega potovanja, je v svoje delo vložila precej truda, iznajdljivosti, poznanstev in znanja, ob enem pa se je zelo dobro zavedala, da je le primerna cena najboljše zagotovilo za zadostno število udeležencev.

Primorska, oziroma sam Kras je že iz povabila obljubljala veliko.

Več ...

 

10. Ostrovrharjev pohod

ostrovrharji1

 

 

 

Vabilo na

10. pohod po »Ostrovrharjevi vinski poti«

 

Vinogradniki Ostrovrharjevih goric v Zagradu bomo organizirali 10. jubilejni tradicionalni »Pohod po Ostrovrharjevi vinski poti«.

 

Ob tem našem jubileju smo se odločili, da pohodno pot podaljšamo in s tem vključimo v našo ponudbo pohodnike, ki bi želeli spoznati širše območje južnega dela kumskega hribovja.

Več ...

 

Čistilna akcija

127. marca je bil dan, ki smo ga določili vinogradniki za čistilno akcijo. Zbrali smo se na avtobusni postaji, si razdelili traso in vzeli vreče za smeti. Letos smo imeli več sreče. Čistilne akcije se je udeležilo 11 vinogradnikov. Razveseljivo, ker so bilo med nami kar štirje mladi vinogradniki. Zelo pohvalno.
Po trasi smo opazili kar velik napredek pri odnosu do narave. Pa vendar je na kraju akcije bilo polnih pet vreč smeti. Za spremembo od lani je bilo "piksn" le nekaj, za vzorec (lansko leto najmanj 2 vreči), več pa je bilo starih loncev, folije starih vreč  . . .

Več ...