• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Občni zbor Društva vinogradnikov

hram_DVV soboto, 15. marca 2014 je potekal občni zbor DV Šentjanž. Pred uradnim delom občnega zbora smo nekaj časa namenili predavanju na temo vinska zakonodaja ga. Veronike Plut, ki nam je podala veliko novih informacij, ki bodo nam vinogradnikom še kako koristile.

Sledil je uradni del, ki je društvu prineslo nekaj sprememb. Po uspešnih poročilih društva, tako finančnega kot poslovnega, je prišlo do izglasovanja nove predsednice Renate Kuhar, za katero upamo, da bo s svojo marljivostjo novi naziv tudi upravičila. Predstavila nam je plan dela, ki zopet vsebuje veliko dejavnosti in obveznosti vinogradnikov.

Več ...

 

Rezatev v društvenem vinogradu, 10.3. 2014

9Rez trte ostaja temeljno vinogradnikovo opravilo, ki na začetku vinskega letnika tako kot pri dirkalni tekmi avtomobilov običajno odloča o rezultatu že na začetku.

 Pred rezjo smo:

- Ugotovili zdravstveno stanje lesa in prezimitev zimskih očes, za kar je potreben vzdolžen prerez očesa.

- Določili obremenitev (število narezanih očes na m2 življenjskega prostora). Priporočeno število je zgolj priporočilo in ne končni cilj.

Več ...

 

Čestitka

estitka

 

Društveno ocenjevanje vin 22.2.2014

8Društveno ocenjevanje vin ima pri nas v Šentjanžu že nekajletno tradicijo. To je dejansko odraz dela vinogradnika v celem letu.

V soboto, 22. februarja 2014 sta dve degustacijski komisiji ocenjevali vina, pridelana v letu 2013 in starejša. Ena je ocenjevala bela vina, druga rdeča vina. Skupaj ocenjenih vin je bilo 133, nekaj manj, kot prejšnje leto.

Letnik 2013 je bil kar malo problematičen, napram prejšnjim, boljšim letnikom. Pa vendarle smo z rezultati zadovoljni.

 

Več ...

 

2. podiranje klopotca

1V društvu smo se dogovorili, da v petek popoldan podremo in pospravimo klopotec pri našem vinogradniku iz Zagrada, Janiju in Katarini Kmetič, ki mu je pripadla čast imeti društven klopotec v svojem vinogradu. Svoje delo je klopotec letos opravil, zato smo ga pospravi do naslednjega leta, kjer bo, še ne vemo kje in pri katerem vinogradniku, opravljal svojo nalogo.

Več ...