• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Vabilo na 3. pohod

VINOGRADNIKI__POHOD_3-page-001zgibanka_2013_POHOD-page-001zgibanka_2013_POHOD-page-002

 

41. teden cvička

teden_cvika

S povorko članov dolenjskih vinogradniških društev skozi novomeško Qlandio se je začel 3. in 4. maja 2013, 41. Teden cvička. Dogajanje se je nato preselilo h kmetijski šoli na Bajnofu, kjer sta predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Jože Žura in novomeški župan Alojzij Muhič okronala novega kralja cvička Roberta Jarkoviča iz društva vinogradnikov Podbočje.

Krono je moral predati Franc Tomše z Globočic pri Krški vasi, od svoje krone se je poslovila še cvičkova princesa Tjaša Metelko, saj je v soboto zvečer bila izbrana njena naslednica, Andreja Simeonov, iz sosednjega društva Malkovec.

Več ...

 

Čistilna akcija in DV Šentjanž

3Aprila 2013 je potekala čistilna akcija v Šentjanžu. Tudi vinogradniki smo dobili svojo traso, ki naj bi jo očistili. Za akcijo smo določili 11. april, to je bil četrtek popoldan.

Ob 16:30 se nas je zbralo, od 180 članov DVŠ, pet vinogradnikov, dobili smo vreče za smeti in se odpravili pobirat smeti po naši določeni trasi. V Breškem se nam je pridružila še naša članica. Nadaljevali smo s pobiranjem smeti. Ugotovili smo, da je bilo največ "piksn" od piva vrženih čisto za cesto in tudi več metrov stran. Nabrali smo 7 velikih vreč smeti.

Več ...

 

Strokovna ekskurzija 2013

FOTOREPORTAŽA


13

Več ...

 

Skupščina Društva vinogradnikov Šentjanž

6V soboto, 16. marca 2013, je potekal letni občni zbor Društva vinogradnikov Šentjanž. Pred uradnim delom večera je domačin in sommelier Grega Repovž popestril večer s predavanjem na temo Kultura pitja vina, kjer je bil velik poudarek na dejstvu, da naj vinogradniki spoštujemo žlahtno kapljico – cviček.

Uradni del občnega zbora je bil tokrat malo daljši, saj je bilo društvo v preteklem letu zelo dejavno in ni bilo časa za počitek. Vsi zadani cilji so bili uresničeni in celo preseženi, kajti ni bilo meseca, ko bi društvo bilo v stanju mirovanja. Predsednik društva Rudi Bec je ponosen in vesel na plodno delovanje društva, ki s svojo zagnanostjo dosega dobre rezultate. Sledilo je še poročilo blagajnika, poročilo verifikacijske komisije in poročilo nadzornega odbora, ki je pohvalilo delo društva – predvsem poročilo blagajnika, saj je društvo preteklo leto 2012 zaključilo pozitivno. Obetaven je tudi plan dela za leto 2013, ki bo zahtevalo vestno delo vinogradnikov in vinogradnic.

V zaključnem delu večera je potekala tudi uradna razglasitev rezultatov in podelitev diplom z društvenega ocenjevanja vin, ki je bilo 23. februarja v Kulturni dvorani v Šentjanžu. Zbranih je bilo 144 vzorcev vin, kjer je bilo ocenjenih 128 vzorcev, kar pomeni, da je bil le majhen procent tistih, ki jih je komisija izvrgla.

Več ...