Postavitev klopotca 2017

7Postavitev letošnjega klopotca v Kamenškem je bila ena tistih lepših doživetij, ki jih imamo člani društva med letom. Člani DV Šentjanž, ki so ob enem naši društveni pevci, so svojo nalogo, tako kot že vsa pretekla leta, vzeli zelo resno in jo odlično opravili. Skupaj z gostiteljem in ekipo za postavitev, smo si vsi skupaj naredili zelo lep večer. Ob spoštovanih gostih in njihovih pozdravnih besedah, ki so sledile, so bile s strani predsednice društva povedane naslednje misli:

"Spoštovani gostitelj Boštjan in tvoja družina, pozdravljena cvičkova princesa Dragica, g. župan Srečko Ocvirk, g. župnik Janez Cevc, g. Zvone Košmerl, Predsednica KS Krmelj ga. Mirt Slavica, spoštovani člani DV Šentjanž in predstavniki štirih medijev.

V teh dneh so bile misli zopet usmerjene v vinogradništvo, pretekle dosežke in v nocojšnji večer, ki je prav poseben. Že dolgo lahko spremljamo družino Ručman in njihova prizadevanja za ohranitev vrednot kmečkega človeka. V tem trenutku lahko z veseljem vzkliknemo "Poglejte kaj zmore mladost in modrost." Kaj je lepšega, kot pogled starega očeta na vnuka, če združita izkušnje in znanje, ki je prineslo vrhunske rezultate. Dve veliki zlati medalji, doseženi na tednu cvička sta bili čudovita dopolnitev k zbirki medalj našega društva, ki sodi v sam vrh na  dolenjskem ocenjevanju. Najvišja dosežena ocena cvička v društvu pa je bila ob enem tudi enaka oceni kralja cvička, kar je izjemen dosežek.

Kamenško, čudovito urejena vinska gorica, kjer se vinogradniki že vrsto let zavedajo, kaj pomeni dobro kletarjenje, je dobilo danes že drugič klopotec, simbol dobrega vina, predvsem pa najboljšega cvička v društvu.

Mladi vinogradnik Boštjan in njegov predani "ata", sta si ga skupaj z vsemi, ki sta jima v pomoč, še kako zaslužila. V posebno veselje mi je, da je prejemnik najvišjega priznanja mlad vinogradnik.

Na pragu 20 letnice delovanja je to dobra popotnica za vstop v desetletje, ki bo morda manj naklonjeno malemu vinogradniku. Le ljubezen do trte in spoštovanje do dela prednikov, bo tudi Kamenško ohranilo takole čudovito zeleno.

Boštjan, v imenu DV Šentjanž sprejmi iskrene čestitke za dosežen rezultat. Želim ti, da ti sledijo še mnogi, da nam ne bo nikoli zmanjkalo dobrega vina."

Na koncu bi se še enkrat rada zahvalila družini Ručman za izjemno lep sprejem, pogostitev in ves trud, ki so ga vložili v priprave za postavitev klopotca, našim društvenim pevcem, ki so naredili čudovito vzdušje tudi po končanem uradnem delu, gospodu župniku za blagoslov, gostom ki so se odzvali vabilu in predstavnikom medijev, ki so naš dogodek z napisano besedo ponesli v veliki svet.

Renata Kuhar

1a 1aaa 1aaaaa 2 15a 15aa 1aa 3 4 5 6 7a 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38