Občni zbor DVŠ 2018

14Tretjo marčevsko soboto smo člani Društva vinogradnikov Šentjanž izpeljali redni letni občni zbor društva, ki je potekal v Kulturni dvorani Šentjanž. Polno dvorano članov društva in gostov je uvodoma pozdravila predsednica Renata Kuhar, ki je nato predala besedo predsedniku delovnega predsedstva Andreju Repšetu.

Sledila so poročila o delovanju društva v preteklem letu, ki so bila zelo obsežna in odraz uspešnega delovanja. Predsednica je izpostavila najpomembnejši dogodek lanskega leta, in sicer praznovanje 20-letnice delovanja društva, ki je bilo številno obiskano, ne le s strani preostalih društev ZDVD, ampak tudi samih krajanov Šentjanža. Pri kakršnem koli dogodku, ki ga društvo izpelje, pa nastanejo tudi stroški, zato je bila za člane spodbudna informacija, da kljub vsem aktivnostim skozi leto še vedno poslujemo pozitivno. V nadaljevanju je bil podan plan dela za leto 2018, ki je vedno znova obetajoč. S sodelovanjem in soustvarjanjem vsakega od članov nam tako v letu, v katerega smo že dodobra zakorakali, ne bo dolgčas.

Pred podelitvijo diplom je Rudi Bec strnil misli o samem društvenem ocenjevanju in poudaril mnenje predsednikov komisij, da so vina v Šentjanžu izjemno kakovostna. Naziva Prvak cvička in Prvak za suho belo vino sta romala v roke Milana Jamška, medtem ko je z vinom Chardonnay, ledeno, postal šampion društvenega ocenjevanja Srečko Bale.

Uspehe društva so opazili tudi gostje, ki so nam čestitali za dobre rezultate in nam zaželeli, da vztrajamo pri nadaljnjem delovanju. Občni zbor smo zaključili s kratkim koncertom Pevcev Društva vinogradnikov Šentjanž in Fortune, ki so nas s svojimi melodijami popeljali v prijetno druženje večera, ko smo si ponovno vzeli čas, da smo poklepetali, se nasmejali in nazdravili novim idejam.

Vesna Perko

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28