Vinogradniška jesen

Letošnja jesen slehernega vinogradnika je zopet prinesla številna dela v trgatvi in kasneje v kleti, v kateri želimo skletariti najboljše, kar dopuščajo naša znanja. Marsikdo je bil razočaran nad letino, saj so bolezni in toča zelo pogosto preprečevali boljši pridelek. A sedaj je, kar je in že se lahko posvečamo tudi še čemu drugemu.

Konec oktobra smo na krajevni proslavi pogostili z vinom vse prisotne, na zahvalno nedeljo blagoslovili letošnji pridelek, dan prej, na soboto, drugega novembra, pa gostili vokalno skupino Prijatelji iz Šentvida pri Stični. Koncert, ki so ga izvedli, je bil prijeten za poslušanje, a vprašali smo se po smiselnosti te prireditve glede na število obiskovalcev.

V vse te prireditve, ne le naše, je vedno vloženega veliko truda, in ve se, da delamo to za širšo javnost in s tem skušamo dajati samemu kraju bogatejšo kulturno podobo.

Z vinom smo pomagali tudi motoristom, ki so na Miklavževanju v Šentjanžu pripravili kuhano vino in čaj.

Strokovna ekskurzija je minila nad pričakovanji, saj smo s prisotnostjo zapolnili vse sedeže na avtobusu.

Začeli smo z degustacijskimi treningi, katere bomo nadaljevali po novem letu.

V januarju bomo postavili jasne cilje za delo v prihodnjem letu, kjer se bo po pretečenem 4-letnem mandatu zamenjalo vodstvo in nekateri člani upravnega odbora.

A pred tem moramo izpeljati še ocenjevanje vin skupaj z izborom za županovo vino, saj je za organizacijo le-tega letos na vrsti naše društvo.

Veliko dela nas še čaka do občnega zbora in naprej, zato vse, ki bi želeli dati društvu svoj doprinos in novo podobo, vljudno vabim k sodelovanju.

Renata Kuhar, predsednica DV Šentjanž