Strokovna ekskurzija 2021

GORIŠKA BRDA

29Vinogradniki radi potujemo. Korona nas je opeharila za marsikaj. Tudi za izlet, če se strokovno izrazimo, je pa to strokovna ekskurzija. Izobražujemo se, ko kje kaj novega ali zanimivega vidimo in pa, seveda, poskusimo.

Torej zjutraj v avtobus in pot pod "kolesa". Družba v avtobusu primerno razpoložena in kmalu smo prispeli do prvega večjega postanka pri razglednem stolpu v Goriških brdih. Seveda ni manjkala malica pod stolpom, pa tudi cvičku se nismo odrekli.

Pa "muzkontarje" smo imeli s sabo, kar tako, za dobro voljo, da so nam godli ... Štanjel je zanimiv kraj, še posebej, če si bil že večkrat tam. Vedno se kaj novega in zanimivega doživi ... V vinski keti Dobrovo je pa sledila degustacija njihovih vin. Zanimiva je primerjava naši in njihovih vin. Veliko smo "komentirali" okrog okusov, barve, kvalitete ... Ustavili smo se tudi pri dveh mladih kletarjih, ki sta začela s pridelavo vina - KRISTALVIN v Višnjeviku. Zanimivo. Že prej so bili vinogradniki. Nato pa se je ta mlajši oženil z Rebulo (tako se je pisala prej). Luštna punca oz. žena. (Ob našem obisku sta bila poročena 14 dni). 

Po strokovnem delu je sledil zaključek pri Pavlu Žoržu. Super postrežba, kot vedno. Vina pa kar ni zmanjkalo. Nekateri se v Slap zelo radi vračamo.

Kdaj bo nasledni ... predsednik, pomisli malo.

Nekaj utrinkov z izleta:

2 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 26 27 28 29