Društveno ocenjevanje vina 2024

Spoštovani člani DV Šentjanž!

 

Novo leto je minilo in kar pošteno smo že zakorakali v leto 2024. Dolžan sem vas obvestiti in opomniti na nekaj zadev, ki se bodo odvijale v prvi polovici letošnjega leta.

 

  1. 1.Društveno ocenjevanje

 

Pobiranje vzorcev za letošnje ocenjevanje bo potekalo 22. 2. 2024 od 17. do 20. ure v Kulturni dvorani Šentjanž. Cena prvih treh vzorcev je 8 eur/steklenico, vsak nadaljnji vzorec pa po 5 eur/ steklenico. Vino prinesite v čistih steklenicah po možnosti zaprte z kronskim zamaškom. Pred prevzemom vzorca se bo preverjalo če je bila plačana članarina. Če morda še niste plačali članarine ali položnice niste dobili je v prilogi tega dopisa , članarino pa boste lahko poravnali tudi na licu mesta.

Ocenjevanje bo potekalo 24.02.2024 od 08.00 dalje. Vodja ocenjevanja bo univ. dipl. ing. enologije Jure Grubar(dir. Vinske kleti Krško) ter ga. Darja Bolha (Slovenska Bistrica). Poleg vodje bodo v vsaki komisiji še  štirje zunanji ocenjevalci.

Vsi ocenjevalci bodo  v prihajajočem  tednu imeli preverjanje in uskladitve z ga. Ivanko Badovinac univ.dipl.inž. iz KGZ Novo mesto.

Rezultati ocenjevanja bodo objavljeni na spletni strani društva vinogradnikov Šentjanž  takoj ko bodo ustrezno obdelani in pregledani( cca 24-36 ur po zaključku ocenjevanja).

 

  1. 2.Občni zbor

 

Občni zbor bo letos potekal 23. 3. 2024 v kulturni dvorani v Šentjanžu. Na ta dan bo organizirano tudi predavanje na temo enološki sredstev od prihoda grozdja v klet naprej.

O poteku boste še dodatno obveščeni.

 

  1. 3.Rezatev društvenega vinograda

 

       Rezatev bo organizirana 11. 3. 2024 ob 17. uri. Potrebno bo zamenjati nekaj kolov, dosaditi nekaj manjkajočih trt skratka vinograd ustrezno urediti kot se za vinograd spodobi. S sabo prinesite škarje ter šipce za vezanje ter obilo dobre volje. Po rezatvi bo organizirana vinogradniška malica in pijača iz naše vinske kleti.

 

  1. 4.Otvoritev novih društvenih prostorov ter razglasitev Županovega vina

 

      Otvoritev novih društvenih prostorov z krajšim kulturnim programom in razglasitev Županovega vina 2024 bo organizirana 12.04.2024 v popoldanskih urah. O vsem boste še naknadno obveščeni

     vas pa že sedaj vabim da se otvoritve in razglasitve udeležite v kar največji meri saj so novi prostori res velik napredek in uspeh za naše društvo.

 

  1. 5.Pobiranje vzorcev za Teden Cvička

Teden cvička se bo v Novem Mestu odvijal od 24.-26. 5. 2024.

 

 

       Nanizal sem vam kar nekaj dogodkov ki so za naše društvo trenutno najbolj pomembni. V Prilogi št.2 je predstavljen plan dela za I. polovico letošnjega leta, ki bo na Občnem zboru dan v potrditev.

       Organiziran bo tudi izlet predviden pa je 1. ali 2. teden v juniju zato vas vabim da si že sedaj rezervirate omenjena termina saj bo ob premajhnem številu prijav žal odpovedan (min. 45 prijav).

 

Lep pozdrav!

 

Predsednik DV Šentjanž,

Simon Šmit