Cvičkarija 2024

Datum: 16. 5. 2024                                                                     

Ljubezen, sreča, grozdje in znoj

rodile so čarobni napoj.

     (Livio Jakomin)

 

VABILO!

 

Pred nami je 52. teden cvička, ki bo potekal od 24. - 26. 5. 2024 na Glavnem trgu v Novem mestu (na isti lokaciji kot lansko leto).

 

Teden cvička si Dolenjski vinogradniki zagotovo želimo pričeti s številčno in svečano povorko naših vinogradniških društev. Cviček je naš paradni konj in dolžni smo mu izkazati čast, ki jo je pridobil skozi leta. Da bo organizator 52. tedna cvička lahko kar najbolje izvedel prireditev vas vabim, da se v kar največji meri udeležite dogodka. S prisotnostjo ne predstavljate le sebe temveč tudi DV Šentjanž, ki je v svojih 27 letih delovanja dokazal, da v naših krajih pijemo le najboljše. In ne nazadnje predstavljate naš ponos DOLENJSKO - deželo cvička.

 

Zaradi preteklih majhnih udeležb naših članov na omenjeni prireditvi smo primorani tokrat prevoz organizirati nekoliko drugače zaradi lažje finančne konstrukcije dogodka. V ta namen bo organiziran avtobusni prevoz, ki bo iz Šentjanža odpeljal 24.05.2024 ob 15.30. Letos žal ne moremo organizirat prevoza iz Zagrada in Jagnjenice, ker se pridružimo avtobusu iz DV Malkovec. Povratek iz Novega mesta bo med 22. in 23. uro oz. po dogovoru.

Vse udeležence prosim da se oblečete v svečane srajce DV Šentjanž, tisti ki imate predpasnike si oblecite tudi te. S seboj pa je priporočljivo imeti kakšno košaro v kateri je brez problema kakšna okusna potica, pecivo ali samo domač narezan kruh. No tudi kake polne pletenke se ne bomo branili, če jo še kdo premore. Za vse udeležence, ki se pripeljejo z avtobusom bo po končani povorki organizirana malica in rezervirana miza pod šotorom. Hostese bodo vsako društvo posebej popeljale do svoje mize tako, da so sedeži zagotovljeni.

 

Obvezno vzemite z sabo obilo dobre volje saj nam te vedno primanjkuje.

 

Tudi letos bo DV Šentjanž v Novem mestu sodelovalo z svojim hramčkom. Po dogovoru bo letos hramček na elitni lokaciji tik ob šotoru zato vabljeni, da si privoščite kozarček rujnega iz naših vinogradov in tako bo denar od prodanega ostal našemu društvu.

 

Žal letos nimamo kandidatke za cvičkovo princeso, nam je pa lanskoletna kandidatka Ana Marija Bunderšek obljubila, da nas bo ta dan vseeno razveseljevala z svojo skupino POJOČI DOHTARJI in njihovo navdušujočo glasbo. Torej za petje, ples in veselje poskrbljeno.

 

Vse člane vljudno prosim da se zaradi lažje organizacije pri udeležbi prevoza in zagotovitve malice na dogodku obvezno prijavite do ponedeljka 20.05.2024 zvečer, tajnici ali predsedniku po možnosti na SMS ali e mail.

 

Hramček bo obratoval vse dni prireditve (tudi soboto in nedeljo) med 15. in 23. uro, zato vas vljudno vabimo, da nas obiščete tudi ta dva dneva. Naši člani, ki bodo skrbeli za hram vam bodo z veseljem postregli z odličnim cvičkom, za domačine pa se bo našel tudi kakšen prigrizek.

 

OBVESTILO!

Še vedno velja, da bo izlet za člane društva organiziran kot je bilo napovedano 8. 6. 2024. V prihodnjih dneh sledijo navodila, lahko pa vam zagotovim da bo izlet več kot odličen z obilico smeha, odlične glasbe, petjem in odličnim degustacijam za obogatitev naših brbončic.

 

Veselim se druženja v vaši družbi na 52. TEDNU CVIČKA v Novem mestu!

 

Predsednik DV Šentjanž

Simon Šmit