11. Cvičkova princesa

Lepo pozdravljeni!

vesna

Moje ime je Vesna Perko in prihajam iz Šentjanža, za katerega je že Janez Evangelist Krek dejal, da je Šentjanž »puš'lc« Dolenjske. To je kraj, ki ga bogatijo hribčki posejani z vinogradi in prijazni in delovni ljudje z odprtimi srci in nasmejanimi obrazi.

Ta prostor, ki je skoraj vedno obsijan s soncem, pa krasim tudi jaz, z nazivom 11. Cvičkova princesa.

Ta naziv pa ni samo moja zasluga, ampak požrtvovalno delo DV Šentjanž ter njegovega predsednika gospoda Milana Jamška, ki je ves čas verjel vame.

Ne smem pa pozabiti na svoje starše in brata Andreja, ki so mi ob težkih trenutkih stali ob strani in mi vlivali pogum. Zahvala pa gre tudi mojim zvestim navijačem, ki so kljub dežni zadnji majski soboti prišli v Novo mesto in mi izkazali podporo. Težko je vsakogar omenjati, kajti bojim se, da komu naredim krivico, če ga ne omenim, zato velika hvala vsem.

Prav gotovo si zaslužijo zahvalo tudi vsi sponzorji: Sava Avto d. o. o. , Armat d. o. o. , Avtocenter Vovk d. o. o. , Tabakum d. o. o. , Bayer CropScience, Zavarovalnica Triglav. Da pa je a

vto lepo popisan pa je poskrbel Artes strudio. Vsi ti so mi omogočili, da se danes resnično kot princesa popeljem po naši lepi cvičkovi deželi Dolenjski in seveda tudi po širni Sloveniji.

V čast mi je, da me povabijo v kraje, kjer ni doma cviček, da lahko tudi tam predstavim to žlahtno kapljico, našim dolenjskim posebnežem, v katerem se izraža trdo delo ter znoj naših delovnih ljudi.

Kot 19-letno dekle si nisem nikoli predstavljala, da lahko dosežem, kaj takšnega. Občutki so nepopisni in jih včasih težko izrazim. Prav gotovo bo to leto poln obveznosti, veselja, zanimivih dogodkov in novih poznanstev, ampak, ker vem, da imam podporo vseh vas, bo to poslanstvo lažje.

Na zdravje s cvičkom!

 

11. Cvičkova princesa Vesna PERKO