Ambasador cvička

IMG_9907G. Erman Stane je zelo dobro poznan kot odličen strokovnjak in svetovljan na področju vinarstva, tako v okviru Društva vinogradnikov Šentjanž, še bolj pa širše, v okviru občine Sevnica, vse Dolenjske in tudi širšega slovenskega prostora. Njegova izjemna strokovnost in pripravljenost deliti znanje z drugimi, predvsem pa njegovi nasveti, misli in ideje na področju vinogradništva in vinarstva, ga uvrščajo med redke ljudi, ki so pripravljeni svoje življenje in delo podrediti tej dejavnosti.

Ni trenutka v njegovem življenju, da ne bi bil pripravljen vsakomur izdelati kratko analizo vina in jo oplemenititi še z nasvetom. Mnogokrat samo nasvet ni dovolj. Vinogradnika obišče še v svoji kleti in mu pomaga odpraviti težave z vinom in kletarjenjem. Poleg tega pa je njegovo delo usmerjeno še veliko širše. Kot duhovni in strokovni vodja je dvignil Društvo vinogradnikov Šentjanž in vsa ostala društva v občini Sevnica na strokovno in profesionalno raven, predvsem pa vinogradnike motiviral k kvalitetni pridelavi in negovanju vina, kar dokazujejo tudi številna priznanja na ocenjevanjih vin, tako na lokalnem kot tudi širšem prostoru.

Kljub neprecenljivemu znanju, pa zanj še to ni dovolj. Neprestano se še izobražuje in dopolnjuje svoje aktivnosti tudi na področjih, kjer cviček nima svojih korenin. Kot somelier in vinski vitez evropskega reda vitezov vina, je redno gost številnih banketov in sprejemov na visokih turističnih in državnih prireditvah, kjer pa nikoli ne pozabi v svojo predstavitev in degustacijo vključiti tudi cvička. Njegova vloga je še toliko večja, ker vsako kapljico, ki jo ljudje zaužijejo pospremi s številnimi lepimi besedami, hudomušnimi zgodbicami in vinskimi poduki, kar njemu kot osebnost daje še poseben čar, gostom in obiskovalcem pa prijetno vzdušje in doživetje. Nepogrešljiv je tudi kot strokovni ocenjevalec vin, saj ga v ocenjevanja vključujejo številna vinogradniška društva.

 

Zaradi njegovega izjemnega prispevka k promociji cvička si g. Stane Erman zasluži častni naziv ambasadorja cvička.

Tak je naš Stane Erman, ambasador cvička, in ponosni smo nanj...                                                       

                                                                                                          Predsednik društva, Bruno Bregar