Blagoslov mošta

blagM5

V nedeljo, 4. novembra 2012, se je v Šentjanžu na trgu odvijal blagoslov mošta v vino. Ravno na današnji dan pa je bila tudi zahvalna nedelja, ki je bila tokrat prav posebna. S sodelovanjem pri sveti maši pa so jo Vinska kraljica Slovenije Martina Baškovič, 14. cvičkova princesa Tjaša Metelko in Miss Panonike harmonike Natalija Hočevar tudi obogatile. Blagoslov rujne kapljice je gospod župnik Janez Cevec opravil na našem prelepem trgu, ki ga je napolnila množica krajanov in krajank Šentjanža.

Program so s svojim petjem popestrili Pevci VD Šentjanž in pesmi, ki jih je na svojo frajtonarico zaigrala Natalija Hočevar ter tako ubranila svoj sloves. Prijetne misli so nam namenili župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, aktualna cvičkova princesa Tjaša Metelko, Vinska kraljica Slovenije Martina Baškovič, predsednik KS Šentjanž Boštjan Krmelj in predsednik Društva vinogradnikov Šentjanž, Rudi Bec. Čeprav bo za prave vinske kapljice potrebno počakati na bližajoče se martinovo, pa je bilo vino blagoslovljeno v mlado vino, ki ga je pripravilo naše društvo. Za okusne prigrizke je poskrbel Aktiv kmečkih žena Budna vas, ki so poleg gospoda župnika, nepogrešljivi na današnjem dogodku. Dan je minil v soju dobre volje, prijetno pa so nas pogreli sončni žarki.

Vsem pa namenjam misel: Vinu je zemlja mati, sonce oče, kletar pa usoda – zato uspešno kletarjenje in negovanje vina.

 

Vesna Perko

blagM1 blagM2 blagM3blagM4 blagM5blagM6 blagM7blagM8 blagM9blagM10 blagM11blagM12 blagM13blagM14 blagM15blagM16 blagM17blagM18 blagM19blagM20 blagM21blagM23 blagM22blagM24 blagM25blagM26