• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Trgatev v društvenem vinogradu 2021

POSPRAVILI SMO LETINO

IMG_8508Letos nam je v klet prineslo kvaliteno in zdravo grozdje. Hudih problemov z boleznijo ni bilo. Tudi zmrzal in toča sta letos bili prizanesljivi. Torej na nedeljo dopoldan, po maši, smo se dobili in potrgali pridelek, ki je bil številu trt kar primeren. Tudi potomka stare trte z Lenta je imela kar nekaj grozdov. 

Več ...

 

Klopotec pri Rudiju Becu, 2021

JUBILEJNA, ŽE DESETA POSTAVITEV DRUŠTVENEGA KLOPOTCA DV ŠENTJANŽ

 

A4Zadnji avgustovski petek je bil za Društvo vinogradnikov Šentjanž poseben dan. Ne le zato, ker se je po daljšem času, t. i. mirovanju društvenih prireditev, ponovno nekaj dogodilo, ampak tudi zaradi že desetega postavljanja društvenega klopotca. Čast jubilejnega dejanja je pripadla aktivnemu članu društva Rudiju Becu, ki nas je velikodušno povabil k svoji lepo urejeni zidanici.

Rudi Bec, ki je kot ustanovni član društva oral ledino delovanja društva in se je kasneje preizkusil tudi v vlogi predsednika društva, si je tokratno čast, da mu klopotec odganja nepridiprave in poje najlepše pesmi, prislužil z najboljšim društvenim ocenjenim cvičkom na Tednu cvička. Čeprav njegov vinograd leži skorajda na najnižji točki Kamenškega, mu spomladanske pozebe in jesenske megle, nenadne poletne nevihte s točo in bližina gozda ne pridejo do živega, saj skrbi za lepo obdelan vinograd in za dobro rujno kapljico, kar dokazujejo tudi zlate in velike zlate medalje z društvenih ocenjevanj in ocenjevanj v ZDVD.

Več ...

 

Priprave na trgatev 2021

Spoštovani!

 

Obveščamo in vas ob enem vabimo na izobraževanje na temo trgatve.

 

Izobraževanje bo potekalo v sredo, 8. 9. 2021 ob 17. uri v Kulturni dvorani Tržišče. Predavala nam bo Ivanka Badovinac univ. dipl. inž. agronomije.

 

Prosimo za prijave na tel. št. 031 248 560, na email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali tajnici na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 

Lep pozdrav, predsednik

Simon Šmit

 

Trgatev v društvenem vinogradu 2021

Spoštovani!

Grozdje je  dozoreloZato vabim vse, ki ste botri trtam v društvenem vinogradu, na trgatev  v nedeljo, 26.09.2021 ob 10.30.

S seboj prinesite le škarje, ter obilo dobre volje - za ostalo bo poskrbljeno.

Na trgatvi boste lahko poravnali tudi članarino in botrstvo.


Lep pozdrav!


Predsednik DV Šentjanž

Simon Šmit

 

Strokovna ekskurzija 2021

GORIŠKA BRDA

29Vinogradniki radi potujemo. Korona nas je opeharila za marsikaj. Tudi za izlet, če se strokovno izrazimo, je pa to strokovna ekskurzija. Izobražujemo se, ko kje kaj novega ali zanimivega vidimo in pa, seveda, poskusimo.

Torej zjutraj v avtobus in pot pod "kolesa". Družba v avtobusu primerno razpoložena in kmalu smo prispeli do prvega večjega postanka pri razglednem stolpu v Goriških brdih. Seveda ni manjkala malica pod stolpom, pa tudi cvičku se nismo odrekli.

Več ...