• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Strokovna ekskurzija

STROKOVNA EKSKURZIJA

IMG_6499V soboto 14. decembra, smo se člani društva vinogradnikov Šentjanž odpeljali v povsem zasedem avtobusu na strokovno ekskurzijo po naši bližnji okolici, v kateri smo lahko spoznavali izjemne ponudnike, ki temeljijo na spoštovanju dela prednikov, naravnih danostih in zahtevam sodobnega časa.

Jutranji obisk na kmetiji Gnidica je presenetil naše člane, saj so gostitelja Jožeta večina poznali kot nekoč prijaznega dimnikarja, danes pa se ponaša z izjemno ponudbo kruha in predelave mesa, katerega smo lahko do polne mere tudi okušali. Jože si je za predelavo in tudi užitek omislil prašiče mangulica, na katere pogled je zares zabaven.

Več ...

 

Vinogradniška jesen

Letošnja jesen slehernega vinogradnika je zopet prinesla številna dela v trgatvi in kasneje v kleti, v kateri želimo skletariti najboljše, kar dopuščajo naša znanja. Marsikdo je bil razočaran nad letino, saj so bolezni in toča zelo pogosto preprečevali boljši pridelek. A sedaj je, kar je in že se lahko posvečamo tudi še čemu drugemu.

Konec oktobra smo na krajevni proslavi pogostili z vinom vse prisotne, na zahvalno nedeljo blagoslovili letošnji pridelek, dan prej, na soboto, drugega novembra, pa gostili vokalno skupino Prijatelji iz Šentvida pri Stični. Koncert, ki so ga izvedli, je bil prijeten za poslušanje, a vprašali smo se po smiselnosti te prireditve glede na število obiskovalcev.

Več ...

 

Strokovna ekskurzija 2019

Strokovna_ekskurzija_2019
 

Martinov večer in blagoslov mošta 2019

Martinov večer in blagoslov mošta sta za nami

A10Skrbno pripravljena dneva sta minila v znamenju druženja, lepega petja, slovesne svete maše in blagoslova mošta, ki ga je opravil gospod župnik Janez Cevec.

Vinogradniki se že veselimo mladega vina, v katerem je veliko vloženega celoletnega truda.

Več ...

 

Blagoslov mošta 2019

Blagoslov_mota_2019