• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Oskrba vinograda 2020

Za vinogradnike: OSKRBA VINOGRADOV SPOMLADI...

  1. 1.Zelena dela:

Pred dobrim mesecem je spomladanska pozeba na širokem območju v posavskih vinogradih uničila vse zelene poganjke in tako spravila trte v stanje ponovnega brstenja in razraščanja mladih poganjkov na rodnem in starem lesu. Od samo kondicije in stanja založnih snovi v trsu in razvitosti nadomestnih in spečih oči, je odvisno koliko mladik je v tem času že odgnalo in zraslo. Prihajamo v obdobje, ki je v razvoju grozdja in mladik ključno.

Več ...

 

Voščilo Velike noči

cestitka_vel_noc_2020
 

Županovo vino 2020

1V ŠENTJANŽU RAZGLASILI ŽUPANOVO VINO 2020

V petek 6.3.2020, je v Šentjanžu potekal dogodek Povezani v lokalni gastronomiji z razglasitvijo izbranega vina za Županovo vino 2020. Letošnje izbrano vino je delo mlade vinogradnice Vesne Simeonov iz Društva vinogradnikov Malkovec.

Izbor za županovo vino je potekal 15. leto zapored. V tem času je Županovo vino postal ugleden naziv za vinogradnika. S povezovanjem Županovega vina, kolektivne blagovne znamke občine Sevnica in strategije razvoja turizma v občini Sevnica lokalna skupnost uspešno promovira povezovanje ponudnikov lokalnih sestavin in gostincev ter spodbuja občanke in občane k nakupom domačih izdelkov.

Več ...

 

Kako naprej ...

Spoštovani vinogradniki

Čas, ki ga moramo vsi skupaj preživljati na prav poseben način, je zaustavil tudi nekaj zastavljenih nalog DV Šentjanž.

Tako rekoč, smo v zadnjem hipu še uspešno izpeljali izbor za županovo vino. Datum izvedbe občnega zbora, katerega imamo vedno v mesecu marcu, pa je bil že toliko ogrožen z prepovedmi, da smo za skupno dobro "ostali doma".

Več ...

 

Rezatev v društvenem vinogradu 2020

2Na začetku februarja smo se zbrali botri trt, ki so zasajene sredi Šentjanža. 27 različnih vrst zelo dobro dokazuje, da je z vestnim delom v vinogradu mogoče pridelati dobro grozdje tudi v dolini. Pod skrbnim nadzorom skrbnika Staneta Ermana je bila najprej obrezana potomka najstarejše trte z Lenta, nato pa se vse druge. Botri si ob takšnih dogodkih vzamejo čas za deljenje medsebojnih izkušenj in prijetno druženje, ki se je letos sklenilo pri našem članu Janezu v njegovem lokalu. 

Renata Kuhar

Več ...