• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Županovo vino 2020

1V ŠENTJANŽU RAZGLASILI ŽUPANOVO VINO 2020

V petek 6.3.2020, je v Šentjanžu potekal dogodek Povezani v lokalni gastronomiji z razglasitvijo izbranega vina za Županovo vino 2020. Letošnje izbrano vino je delo mlade vinogradnice Vesne Simeonov iz Društva vinogradnikov Malkovec.

Izbor za županovo vino je potekal 15. leto zapored. V tem času je Županovo vino postal ugleden naziv za vinogradnika. S povezovanjem Županovega vina, kolektivne blagovne znamke občine Sevnica in strategije razvoja turizma v občini Sevnica lokalna skupnost uspešno promovira povezovanje ponudnikov lokalnih sestavin in gostincev ter spodbuja občanke in občane k nakupom domačih izdelkov.

Več ...

 

Rezatev v društvenem vinogradu 2020

2Na začetku februarja smo se zbrali botri trt, ki so zasajene sredi Šentjanža. 27 različnih vrst zelo dobro dokazuje, da je z vestnim delom v vinogradu mogoče pridelati dobro grozdje tudi v dolini. Pod skrbnim nadzorom skrbnika Staneta Ermana je bila najprej obrezana potomka najstarejše trte z Lenta, nato pa se vse druge. Botri si ob takšnih dogodkih vzamejo čas za deljenje medsebojnih izkušenj in prijetno druženje, ki se je letos sklenilo pri našem članu Janezu v njegovem lokalu. 

Renata Kuhar

Več ...

 

Rezatev v društvenem vinogradu 2020

Vabilo_botrom_rez__februar_20201
 

Pobiranje vzorcev 2020

Društvo vinogradnikov Šentjanž

Datum: 12. 2. 2020

                                         Dobro vino

         je najboljši prijatelj.

                                           (W. Shakespeare)

 

OBVESTILA

 

 

Spoštovani!

 

1.      Pobiranje vzorcev za društveno ocenjevanje vin

 

 

Obveščamo vas, da bo zbiranje vzorcev za društveno ocenjevanje vin potekalo v sredo, 19.  februarja 2020, od 17. - 20. ure v Kulturnem domu  Šentjanž.

Vsak naj prinese po 1 steklenico vzorčnega vina. Steklenica mora biti od 0,75 do 1 litra, predikati  pa najmanj 0,5 litra, če je steklenica manjša od 0,5 litra, pa je potrebno oddati 2 steklenici. Steklenica naj bo napolnjena do  2 cm pod robom. Pridelovalec lahko odda samo po 1 vzorec istega letnika posamezne sorte oz. zvrsti. Cena vzorca je 7 €.

 

Več ...

 

Županovo vino

POVABILO_K_SODELOVANJU_20201