• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Praznično voščilo

cestitka_2018
 

Predavanje o peninah

STROKOVNO PREDAVANJE DV ŠENTJANŽ O PENINAH- g. Francois Botton

V letošnjem letu smo se v Društvu vinogradnikov Šentjanž odločili, da v sklopu izobraževanj v društvu poizkusimo nekaj novega. In penine so res nekaj posebnega. Tako se nas je konec novembra v Šentjanžu zbralo približno 40 udeležencev, ki smo hoteli zvedeti o peninah čimveč.  In g. Francois Botton je ravno pravšnja oseba za to. Francoz, ki se je leta 2009 priselil v Slovenijo iz francoske pokrajine Šampanja, kjer je na univerzi v Reimsu študiral pridelavo penečih vin. 

Več ...

 

Zaključni govor

20 let DVŠ

Naj mine današnji dan tako, da se ga bomo radi spominjali. Naj mine tako, kot smo si ga želeli in zaslužili. Naj damo danes vedeti vsem, da spoštujemo, kar so nam zapustili naši očetje. Še več, storili smo vse, da bi njihovo delo nadgradili.

In zato je bilo pred 20 leti ustanovljeno vinogradniško društvo.

Danes z zanimanjem in ponosom  listamo po letnih poročilih, ki nam povedo, kaj smo delali v teh letih. 6 predsednikov društva: Livk Zvone, Milan Jamšek, Bruno Bregar, Ivica Strnad, Bec Rudi in Renata Kuhar smo skupaj z mnogimi člani oblikovalo zgodbo, za katero si  želimo, da bi se uspešno nadaljevala tudi v prihodnje. Trenutno šteje naše društvo 163 članov.

Več ...

 

Zahvala

Zahvala

 

Če se dan lovi zjutraj, se leto lovi spomladi, zato smo že  februarja sprejeli dogovor, da ob 20-letnici delovanja pripravimo koncert za širšo javnost, na katerem bo nastopil Hišni ansambel Avsenik. Prav simbolično smo želeli povezati 2 pokrajini.

Na slavnostni seji, kjer smo pregledali 20-letno delovanje, nas je popeljala v svet glasbe na citrah Neža Simončič iz Boštanja. Prepevali pa so tudi naši Društveni pevci. Lepo je bilo deliti zgodbo o uspehu s prijatelji. Poleg nekaterih domačih društev nas je počastilo tudi 16 društev vinogradnikov ZDVD, seveda pa so bili povabljeni tudi vsi člani društva DV Šentjanž.

Več ...

 

20-letnica društva

ŽLAHTNOST DRUŠTVA VINOGRADNIKOV ŠENTJANŽ

17Jesen je čas, ko se narava počasi umirja, vinogradniki in vinogradnice z veseljem preizkušajo pridelek tekočega leta ter se spominjajo prijetnih pripetij vinogradniških opravil. Za Društvo vinogradnikov Šentjanž pa je bila prva sobota v novembru prav posebna, saj smo obeleževali 20. obletnico delovanja društva. Leta 1997 je ustanavljanje takšnega društva pomenilo veliko poguma in vizije, a peščica zagnanih mož se novih izzivov ni ustrašila. S svojo vztrajnostjo in motivacijo so pričeli s pisanjem in soustvarjanjem kronike našega društva.

Več ...