• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Zahvalna nedelja 2018

BLAGOSLOV MOŠTA IZ DRUŠTVENEGA VINOGRADA

8Na dan sv. Martina se mošt spremeni v vino, zato se ga praznuje kot praznik vina. V okviru zahvalne nedelje se v Šentjanžu že tradicionalno odvija blagoslov mošta v vino, ki ga organiziramo člani vinogradniškega društva. Preteklo nedeljsko dopoldne, 4. novembra, smo se krajani in krajanke Šentjanža zbrali na trgu pred cerkvijo, kjer je gospod župnik Janez Cevec blagoslovil mošt v vino, ki je rezultat dobre letine, zdravega grozdja in kvalitetne letine ter sence skrbnika društvenega vinograda.

Več ...

 

Martinov večer

flajer_za_Martinov_koncert_2018
 

Postavitev klopotca 2018

15Postavljanje klopotca pri Janiju Kmetiču

 

ZAGRAD 2018

 

Uvodna pesem v pozdrav gostitelju

Prav lep pozdrav, spoštovani vinogradniki, spoštovani gostje današnjih gostiteljev Janija in Katarine Kmetič iz Zagrada.

Več ...

 

Trgatev v društvenem vinogradu 2018

Vroče poletje prispevalo k odličnemu pridelku

1Jesen je za vinogradnika najlepši čas, saj takrat trga sadove preteklega dela. Letošnja sezona trgatve se je že pričela in tako smo se tudi botri trt društvenega vinograda zbrali v torek, 18. septembra 2018, da bi obrali grozdje, ki nam ga je uspelo pridelati. Vroče poletje z dovolj padavinami in ostro oko letošnjega skrbnika vinograda Braneta Karliča sta ustrezala, saj je bilo grozdje sladko in čvrsto.

Več ...

 

Vabilo - klopotec

vabilo_klopotec_2018