• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Rezatev 2018

8Rez vinske trte je prvo opravilo v letu v vinogradu. Tudi letos smo se zbrali botri pri tem opravilu in ker ni bilo prisotne predsednice Renate, je nekdanji predsednik društva Rudi pozdravil vse navzoče in povedal nekaj podrobnosti o prezimitvi in dozorelosti trte, ter o načinu rezi, koliko pustiti in kako obrezati.

Več ...

 

Voščilo za praznike

voscilo
 

Vinogradniki "razočarani" nad smetmi

12_PVinogradnikov se je udeležilo akcije kot še nikoli doslej. Naša trasa je potekala od Gabrc pa do Kala. Kar tekmovali smo, kdo bo nabral kakšno smet. Če ne bi bilo ob cesti kolesa na prestave, ki sicer ni bil cel, bi akcija slabo uspela. Ne vemo, ali je burja odnesla smeti, ali pa so ljudje, ki živijo in potujejo v tej smeri, fer do narave in okolja in pospravljajo za seboj ...

Več ...

 

Rez vinske trte 2018

Društvo vinogradnikov Šentjanž

Datum: 25. 3. 2018

 

 

 

 

 

                                   Vino daje moč telesu,

toplino srcu in

živahnost duhu.

                                                                                             (ljudski)

 

 

 

VABILO

 

 

Več ...

 

Občni zbor DVŠ 2018

14Tretjo marčevsko soboto smo člani Društva vinogradnikov Šentjanž izpeljali redni letni občni zbor društva, ki je potekal v Kulturni dvorani Šentjanž. Polno dvorano članov društva in gostov je uvodoma pozdravila predsednica Renata Kuhar, ki je nato predala besedo predsedniku delovnega predsedstva Andreju Repšetu.

Več ...