• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Pobiranje vzorcev 2020

Društvo vinogradnikov Šentjanž

Datum: 12. 2. 2020

                                         Dobro vino

         je najboljši prijatelj.

                                           (W. Shakespeare)

 

OBVESTILA

 

 

Spoštovani!

 

1.      Pobiranje vzorcev za društveno ocenjevanje vin

 

 

Obveščamo vas, da bo zbiranje vzorcev za društveno ocenjevanje vin potekalo v sredo, 19.  februarja 2020, od 17. - 20. ure v Kulturnem domu  Šentjanž.

Vsak naj prinese po 1 steklenico vzorčnega vina. Steklenica mora biti od 0,75 do 1 litra, predikati  pa najmanj 0,5 litra, če je steklenica manjša od 0,5 litra, pa je potrebno oddati 2 steklenici. Steklenica naj bo napolnjena do  2 cm pod robom. Pridelovalec lahko odda samo po 1 vzorec istega letnika posamezne sorte oz. zvrsti. Cena vzorca je 7 €.

 

Več ...

 

Rezatev v društvenem vinogradu 2020

Vabilo_botrom_rez__februar_20201
 

Voščilo

voilo_2020
 

Županovo vino

POVABILO_K_SODELOVANJU_20201
 

Strokovna ekskurzija

STROKOVNA EKSKURZIJA

IMG_6499V soboto 14. decembra, smo se člani društva vinogradnikov Šentjanž odpeljali v povsem zasedem avtobusu na strokovno ekskurzijo po naši bližnji okolici, v kateri smo lahko spoznavali izjemne ponudnike, ki temeljijo na spoštovanju dela prednikov, naravnih danostih in zahtevam sodobnega časa.

Jutranji obisk na kmetiji Gnidica je presenetil naše člane, saj so gostitelja Jožeta večina poznali kot nekoč prijaznega dimnikarja, danes pa se ponaša z izjemno ponudbo kruha in predelave mesa, katerega smo lahko do polne mere tudi okušali. Jože si je za predelavo in tudi užitek omislil prašiče mangulica, na katere pogled je zares zabaven.

Več ...