• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Zagrajski vinogradniki

Vina letnika 2022 vinogradnikov iz Zagrada ocenjena z odliko

 

vinogradniki_renko_kmetic_starina_17032023Vinogradniško društvo Šentjanž že 26 let prireja letno ocenjevanje vin vinogradnikov društva Šentjanž. Letos je podelitev priznanj potekala 17. marca 2023 na občnem zboru društva v Šentjanžu.

"Na letošnji podelitvi smo se vinogradniki Zagrada odlično odrezali," je ponosen Janez Kmetič, ki dodaja, da so "v večini prejeli vsa prva mesta letnika 2022 s sortami, ki jih pridelujejo v Zagradu."

Prvak sorte vodilnega dolenjskega vina cviček je postal Janez Kmetič. Prav tako je prejemnik zlate medalje za sorte chardonnay, modra frankinja in penina chardonnay.

Več ...

 

Rezatev 2023

Rezatev v našem učnem vinogradu

 

2Sončni in razmeroma topli zimski dnevi vabijo ljudi v naravo, vinogradnike pa vleče v njihove vinograde. Tja se najprej odpravijo s škarjami v rokah, saj je rez vinske trte ali rezatev prvo opravilo v letu.

Nekoč so začeli rezati proti koncu zime, ko je sneg kopnel in so se dnevi dovolj podaljšali za odhod v vinograde, ki so na sončnih pobočjih gričev. Primerne vinogradniške lege so se določale po tem, kjer je prej skopnel sneg, ker taka lega omogoča boljše dozorevanje grozdja, višji grozdni sladkor in s tem kakovost vina.

Več ...

 

Skupščina DV Šentjanž, 2023

Skupina_drutva_2023
 

Teden cvička, 2023

Pobiranje_vzorcev_za_51._teden_cvika
 

Rezatev 2023

rezatev_2023